VTM maakt programma met tieners van BV's

vrijdag 3 augustus 2018

Het najaar bij VTM zal voor een groot stuk in het teken staan van de derde Rode Neuzen Dag. En daar horen ook gelegenheidsprogramma's bij. Het Laatste Nieuws licht vrijdag een tipje van de sluier op.

In een nieuw programma dat dit najaar op VTM te zien is, stuurt de zender zes jongeren met elk een BV als ouder op kamp. De jongeren die aan het programma deelnemen zijn: Len Neefs (Gunther Neefs), Tita Heldenbergh (Johan Heldenbergh), Fiel Van Avermaet (Bart Van Avermaet, Waldek uit 'Thuis'), Hebe Van de Veire (Peter Van de Veire), Chinouk Van Baelen (Dana Winner) en Obi Haubourdin (Sabine Appelmans).

Tijdens het kamp vertrekken de jongeren elke dag naar een andere, onbekende locatie. Zo komen ze bijvoorbeeld terecht bij jongeren in een psychiatrische kliniek, ondernemen ze een tocht met kinderen met een fysieke beperking en bezoeken ze een holebi- en transgenderkamp.

De BV-kinderen hebben zelf al wel wat levenservaring, maar groeiden doorgaans op in een veilige cocon, aldus Het Laatste Nieuws. Het programma zal dus naast hun avonturen ook vooral de emoties, levenslessen en confrontaties in beeld brengen. Uiteraard zullen ook de, ongetwijfeld vele, mooie momenten niet ontbreken.

Bron: Het Laatste Nieuws

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo n logo V3 n V3

Opgroeien met een andere geaardheid, het zou geen probleem meer mogen zijn. Maar jammer genoeg is dat nog niet altijd zo. LHBT-jongeren (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. Deze zijn vaak het gevolg van homofobe ervaringen. Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, wil dit taboe doorbreken. Hij getuigt eerlijk over z'n eigen eetstoornis, depressie en drugverslaving die hij daardoor ontwikkelde. Voor het eerst in z'n leven bekent hij ook aan z'n mama met welke problemen hij jarenlang heeft geworsteld. En hij praat heel open met lotgenoten en hun families.

'Growing Up Gay', om 21.25 uur op En.

Dossiers